Lasarettbesök och wienerbröd

Hej svejs!

Idag har jag varit till lasarettet och tagit prover. Njurvärdet var högt vid förra provtagningen, så de ville kolla igen. Blir lite nervös när värdet stiger, det betyder ju att njurarna fungerar sämre. Men läkaren trodde att det berodde på att dosen höjdes på en av mina mediciner. Så visar även dessa prover att värdet är högt ska vi försöka med att sänka den dosen igen. Annars är det väl så att njurarna blir sämre och sämre. Och det är ju ingenting att göra åt. Man kan ju bara bromsa, inte bota. Och det är jag väl medveten om. Det är något jag måste leva med.

På eftermiddagen kom Anders och Therese hit på en fika, de hade wienerbröd med sig. Aaah, mumma! Men jag åt bara ett halvt, försöker ju faktiskt hålla igen. Och det är ju egentligen det gula i mitten som är riktigt gott på ett wienerbröd. Det andra är ju faktiskt ganska torrt och tråkigt.

Eddie har feber, 39 grader. Har varit gnällig sen i går, men först idag visade det sig att han har feber. Sov en stund på eftermiddagen, och när han vaknade var han kokhet, lilla gubben. Fick Alvedon och efter en halvtimme var han lite piggare, men det varade inte länge. Gnällde och gnydde och var ganska loj. Fick välling i sängen och sen somnade han. Hoppas han mår bättre i morgon.

Nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på veckans absolut bästa program, Desperate Housewives!
Trevlig kväll!

Seg söndag

Idag blir verkligen ingenting gjort. Alla är lite sega idag, barnen är superförkylda. Pappa i huset har ont i håret och jag själv är så himla trött. Gick och la mig i skaplig tid igår, läste några rader i sängen men slocknade ganska omgående. Men är ändå supertrött idag, fastän solen skiner. Måste nog gå ut en sväng.

Tittade på Melodifestivalen igår, tyvärr var det fel låt som vann. Jag hoppades ju på Salem al Fakir, och ett tag såg det faktiskt lovande ut. Men folket valde Anna. En helt okej låt, men Salem var så mycket bättre. Typiskt, blir aldrig min favorit som vinner. Men blir väl att titta på Eurovision i alla fall. Brukar väl vara någon gång i maj. Kommer ihåg för tre år sen när vi låg på bb och tittade på när The Ark representerade Sverige med låten The worrying kind. :)

Snart dags för middag, blir så lyxigt som korv och makaroner. Albins favvo. I morgon ska här tvättas, har världens tvättberg. Tråkigt, men sånt som måste göras, det och massa andra tråkiga saker.

Trevlig söndagkväll!
Kram Sofie

Våren är på väg!

Ja, äntligen så börjar det faktiskt märkas att vi är i mitten av mars månad. Solen värmer skönt på dagarna och snön töar sakta men säkert bort. Har längtat så efter det. Jag känner mig en aning piggare nu. 

Idag har vi haft en utedag. Jag , Jens och Albin har varit i Nittsjö på pimpeltävling. (Eddie fick vara hos mormor och morfar.) Tyvärr blev det ingen fisk varken för Jens eller Anders, men dagen var lyckad ändå. Vi fikade, njöt av den varma!! solen och grillade korv. Albin hade jätteskoj, men tillslut somnade han sittande i bilen. :) Sötis!

Nu har vi ätit en god middag, kött och potatisgratäng. Mums! Albin åt som en häst, åt "blommor" så det nästan sprutade ur öronen. Med blommor menar han broccoli och blomkål. :) Ja, det ser ju faktiskt ut som blommor.

Ikväll gäller det, dags för finalen i Melodifestivalen. Jag hoppas på Salem al Fakir! Go Salem, go Salem!!

Bilder kommer från fiskedagen.

Tack för mig, ses snart igen!

RSS 2.0