Valborgsmässoafton

Nu har vi äntligen gjort upp planer för ikväll. Vi åker till Jens föräldrar i Boda och firar Valborgsmässoafton tillsammans med dem. Vi ska tända majbrasa och grilla korv. Och det gör vi vid ca 17-18. Perfekt tid när man har småbarn. En alldeles lagom kväll.

Ha en trevlig braskväll!

Bilder

Här kommer några bilder.

 

Albin får upp en fisk på pimpeltävlingen i Nittsjö. Lyckan var total!

Busar på Busfabriken i Linköping. Dit ska vi verkligen åka igen!

Storkusin och lillkusin, Matilda och Eddie.

En liten påskkärring.

Påskafton hos Anders och Therese. Albin ville också vara med och sjunga Singstar.

Albin har slutat med blöja, i alla fall på dagarna. Det går över förväntan, han är så duktig!

Pappa grävde en snögrotta.

Vi fick äntligen klippa Albin med pappas hårklipp, vi har försökt i säkert ett halvår.

Här borrar de för bergvärme hos mina föräldrar. Det var häftigt att se.

Bröderna knoll och tott.


Shoes


Dessa godingar vill jag ha. Tänk vad fint till sommaren!



Solig tisdag

Har njutit i solen mest hela dagen. Först blev det en långpromenad med Eddie, Therese och Bettan. Var verkligen varmt idag. Tänk vad en promenad kan göra för kropp och själ. Mer sånt för min del!
När vi kom hem hade J storstädat här hemma. Ah, allting känns så mycket bättre när man har det rent omkring sig. När J hade städat och gjort så fint så kände jag för att tvätta fönster. Men den tanken for lika snabbt iväg när Albin ville gå ut i lekparken. Visst, tänkte jag, bättre att han får ut och leka än att jag ska stå och gnugga fönsterrutor. Det kan jag ju faktiskt göra nån dag när det är mulet. Ingen brådska här inte.

Nu väntar jag på ljusen jag beställt. Sex nya sommardofter.


Mmm, ljuvligt!

På fredag är det valborgmässoafton och vi har inga planer alls. Känns lite tråkigt faktiskt. Får se om vi kanske åker till Vikarbyn och tittar på majbrasan. Men det börjar inte förrän kl.20 och det känns så sent, men tanke på barnen. Eddie brukar ju somna vid 18 på kvällarna och Albin orkar nog inte vara uppe så sent heller. Och egentligen var det väl mest för hans skull vi skulle titta på brasan. Jaja, vi får väl se hur vi gör. Vet faktiskt inte om det blir någon majbrasa i Rättvik. Har inte sett någonting om det.

Trevlig kväll!

Boktips

Här kommer ett boktips från mig.



En riktigt bra och gripande bok om en somalisk flicka som blev stjärnmodell, och om hennes kamp mot kvinnlig könsstympning. Verkligen att rekommendera!

Nu håller jag på att läsa fortsättningen.



Får se om den är lika bra som den första boken.

Vill ha!

Kikade runt lite på olika ställen, hittade mycket fint.


Härliga kuddar till vår stora soffa.


Denna scarf gillar jag skarpt!

Hittade även lite till Albin, han fyller ju snart år.






Pladder från mig...

Godafton!
Eddie är verkligen dålig, visserligen ingen feber idag men är jätteförkyld. Han hostar och verkar även ha ont i halsen. Sover middag ca 10 min åt gången och är inte speciellt sugen på mat. Men han är en tapper liten kille som mellan varven är lika glad som vanligt. Han håller skenet uppe fastän han verkar ha ont. Försöker hänga på storebror i hans lekar, man märker att Eddie börjar bli stor nu när han ska efter Albin. Man ser hur Eddie inspekterar allt Albin gör. Bara han börjar krypa eller så småningom gå så följer han nog efter brorsan mest hela tiden. Det är så roligt att se när de växer upp tillsammans och gläds av varandras sällskap. Äkta syskonkärlek!



Ikväll blir det TV-kväll för min del. Först kanske Äntligen hemma, tycker det är kul att se när de renoverar och gör fint (fint blir det väl för det mesta). Sen till veckans höjdpunkt (förutom de älskade avsnitten av Svenska hjärtan), Desperate housewives!




I morgon ska jag ha ljusparty här hemma. Vi blir ganska många tror jag. Hoppas alla handlar så kanske man får ihop lite till lilla värdinnan. ;) Har sett en hel del jag skulle kunna tänka mig.


Svenska hjärtan!




Älskar denna serie! Är helt inne i den nu. Vill bara se mer och mer! Blir troligtvis ett till avsnitt för min del ikväll. :)

Sol!

Sol och värme! Bara njuter av det fina vårvädret. Idag har det verkligen varit varmt. Har varit ute i lekparken med Albin, satt i solen och njöt medan han lekte. Solen var så varm, fick lov att gå till skuggan en stund och svalka mig. Men man är ju så rädd att klä sig för kallt så man sätter ju på sig på tok för mycket kläder. Man tror att det är kallare än vad det är. Men såg en liten pojke idag som hade T-shirt, det var väl att ta i tycker jag.

Hoppas på lika fint väder i morgon!


Mums!


Påsken

Hej hej,

Påsken kom och svischade förbi. Vi har haft fullt upp hela helgen.
I fredags firade vi min mamma som ska fylla 60 år på tisdag, hon och pappa åker bort när hon fyller så vi firade henne då istället. Det bjöds på god påskmat och mumsig gräddtårta. Magen stod efteråt i sjuttioelva hörn.
På lördagen var det dags igen för påskmat, denna gång i Nittsjö hos Anders och Therese. Maten var god och som vanligt åt jag alldeles för mycket även denna kväll. Senare spelade vi Singstar (nästan) allihopa. Jens ville absolut inte vara med, han var för nykter tyckte han. Jag ställde absolut upp och sjöng för fulla muggar, tycker det är roligt att sjunga. Sjunger visserligen hellre än bra, men gjorde nog ganska bra ifrån mig då tjejerna tog poäng och vann hela tiden. :) Barnen var jätteduktiga hela kvällen. Eddie somnade snällt i deras säng och Albin var uppe länge. Han var nöjd och glad och tyckte det var superkul med Singstar, han fick också vara med. :) Men sedan somnade även han på soffan. Skönt att man har så snälla barn som kan somna borta, när mamma och pappa någon gång vill stanna kvar lite sent. Och båda två somnade direkt igen när vi kom hem.
Igår, söndag, åkte vi till Boda för att äta påskens tredje påskbord. :) Mycket gott blev det denna påsk. Men det är ju lite roligt också, för alla påskbord smakar ju inte lika, det är visserligen samma typ av mat, men med olika smak. :)
Efter maten hos Jens föräldrar blev det hockeykväll framför TV:n. Leksand vann såklart mot AIK. Så nu har de fortfarande en chans att gå upp till elitserien.
När vi kom hem spelade vi Bingolotto, men som vanligt utan vinst. Senare på kvällen kände jag mig lite frusen och kände en förkylning som var påväg. Provade tempen och det visade sig att jag hade feber. :(
Idag har jag fortfarande lite feber och har världens hosta. Den där jäkla hostan som alltid kommer när jag blir förkyld. Jag hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

Tack å hej så länge!

RSS 2.0